Alapítók

Prof. Dr. Pusztay János

A Nyugat-magyarországi Egyetem professor emeritusa, a nyitrai Konstantin filozófus egyetem egyetemi tanára

PYJ 1993-ban Miszlivetz Ferenccel megalapította a Savaria University Press kiadót. 1994-ben kezdeményezője és társalapítója volt a Societas Scientiarum Savariensisnek (Szombathelyi Tudományos Társaság). 2008-ban létrehozta a Collegium Fenno-Ugricum kutatóintézetet, amely az oroszországi finnugor népek kultúrájának, nyelvének megőrzését tűzte ki célul. Kutatási területe: nyelvcsaládok kialakulása, Közép-Európa nyelvi képe, kisebbségpolitika, nyelvpolitika, nyelvfejlesztés, terminológia. Számos tudományos sorozat létrehozója és szerkesztője. Több hazai és nemzetközi tudományos társaság tagja. Két egyetem díszdoktora, a Finn Oroszlánrend első osztályának lovagja, Prima Primissima-díjas a tudomány kategóriájában.

 

 

Dr. habil. Fűzfa Balázs PhD

Irodalomtörténész, a Nyugat-magyarországi Egyetem docense


FBSzakterülete a XIX. század magyar irodalma, az élményközpontú irodalomtanítás programja és Ottlik Géza életműve. Az utóbbi években tucatnyi nemzetközi, nagyrészt Vas megyei érdekeltségű konferenciát szervezett. Széchenyi István szombathelyi érettségijéhez és 1848 emlékéhez kapcsolódva létrehozta a 48 órás felolvasást több száz résztvevővel Bécstől Szombathelyig. Elsősorban Berzsenyi Dániel, Ottlik Géza és Weöres Sándor életművéhez, illetve az irodalomtanítás modernizációjához kapcsolódva kutatások, olvasótáborok, irodalomnépszerűsítő programok kezdeményezője és vezetője. Tudományos kötetek, könyvsorozatok összeállítója, a BÁR című folyóirat főszerkesztője, a Savaria University Press kiadó vezetője. „A 12 legszebb magyar vers” című programja és új szemléletű irodalomtankönyvei a megye és az ország határain kívül is ismertté váltak.

 

 

Lovass Tibor

kommunikáció és marketing tanácsadó, a Szombathelyi Televízió felelős szerkesztője, a Zalaegerszegi Televízió tanácsadója, a NymE óraadója


LT Szakterülete a média, és a marketing. 1990 óta televíziós szerkesztő-műsorvezető. A MTV Szombathelyi, majd Soproni Körzeti Stúdiójának munkatársa, jelenleg a Szombathelyi Televízió felelős szerkesztője. A Zalaegerszegi Televízió ügyvezetőjeként alapította és kilenc éve szervezi a Göcsej Filmszemlét. Dokumentumfilmjeit országos csatornák közölték. Az értékmegőrző, dokumentálási feladatokkal foglalkozó MAGISZTER Nyugat-dunántúli Alapítvány létrehozója. A Helyi Televíziók Országos Egyesületének elnökségi tagja. A Nyugati Régió Kommunikációs Közhasznú Egyesület és a WEST Pannon Audiovizuális Médiaklaszter elnöke. A Nyugat Magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Kommunikáció és Médiatudomány Tanszék, valamint az Andragógia Tanszék óraadója. Kommunikációs tréningek, és a felnőttképzés területein több évtizedes gyakorlatot szerzett. Számtalan országos, regionális és kistérségi reklámkampány tervezését, lebonyolítását végzi, valamint pályázati anyagok e területeinek kidolgozásában is közreműködik. A marketing és a kommunikáció témakörökben rendszeres együttműködője, oktatója a zalai és vasi civil szervezeteknek.


 

Moór Ferenc

rendszergazda, a Szombathelyi Televízió hangmérnöke


MF Számítástechnika és nemsokára fizika szakos tanár, a Nyugat-magyarországi Egyetem Kommunikáció és Médiatudomány szakán működő Berzsenyi Rádió technikusa 2008 tavaszától 2013 őszéig. 2013. szeptemberétől a Szombathelyi Televízió hangmérnöke.

 

 

 

 

Dr. Katona Attila PhD

történész, a Nyugat-magyarországi Egyetem docense

KAA Nyugat-magyarországi Egyetem Történet – és Társadalomtudományi Intézet Történelemtudományi Intézeti Tanszék egyetemi docense, intézetigazgató. A Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Kar tudományos dékánhelyettese.

 

 

 

Maurer Péter

a szombathelyi Martineum Felnőttképző Akadémia igazgatója

MP

Advertisements